Nasi goreng

Ingredienser (4 portioner)

4 portioner kokt långkorningt ris (kokas mes gurkmeja 1 tsk o 2 kyckling buljong tärningar)
500 g kycklingfilé
2 msk smör
3 msk olja
2 tsk gurkmeja
1 gul lök
½ purjolök
2 morötter
100 g vitkål
1 tsk salt
2 tsk paprikapulver
2 msk  soja
2 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta
100 g nyskalade räkor
½ färsk ananas i bitar eller Mango

10 körsbärstomater

Tillagning

Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
Vispa äggen och stek på båda sidor i en stekpanna. Strimla och ställ åt sidan.
Skär kycklingfiléerna i långa strimlor.
Hetta upp stekpannan med smör och olja. Tillsätt gurkmejan.
Bryn kycklingstrimlorna och låt den därefter sjuda på svag värme under lock i 10 minuter.
Grovhacka löken, slanta purjolöken och strimla vitkålen o morötterna fint. Blanda köttet, löken och kålen. Stek på svag värme i 10 minuter till.
Smaka av med salt, paprikapulver, soja, sambal och vitlök.
Blanda allt med riset.
Servera med räkor och ananasklyftor.

Etiketter:,